(Charada és un programa del grup Panorames de cinema)

divendres, 14 de novembre del 2008

Avui a el VIDEOCLUB d'Isra: Trainspotting (1996)

Que Danny Boyle és un geni no és cap secret i tampoc que Trainspotting és un dels fims més reveladors dels últims noranta. El film és hereu dels 80, d'una època marcada a sang per una droga que va maleïr famílies senceres -la heroïna-. I és aquesta substància l'autèntica protagonista del film i és l'autèntic motor inmovil que mou els fils de la historia.
S'ens presenten uns personatges increibles, com el fabulòs Renton (Ewan McGregor) un personatge consumit per la droga però que tot i així, a diferència dels seus companys, es capaç de reinventar-se continuament i no cremar-se en l'espiral d'aquest dimoni que s'amaga darrera de l'agulla.
Ens trobem amb un film impressionant, amb uns personatges carismàtics, amb una història tan real que a vegades ens fica fins i tot als mons lisèrgics i fantasiosos d'aquests éssers maleïts per la societat i estigmatitzats que són els toxicomans. Tota la éssencia del film en aquest monòleg de Renton, amb els seus amics Renton, Spud, Sickboy i Tommy. Que en pensen ells de ésser escocès? No us perdeu el video.