(Charada és un programa del grup Panorames de cinema)

divendres, 21 de maig del 2010

33è Charada de la temporada... Més actius que mai!

Efectivament! Amb Jaume i Silvia a l'estudi, Mariola i Alícia patrullant els carrers i Francesc al control tècnic (amb l'inestimable ajuda del mestre Damià, és clar!) el programa d'avui ha estat un espai per ments inquietes, que toquin de peus a terra i s'enlairon als núvols per elucubrar solucions utòpiques.

De la mà d'Alícia Mendo i Mariola Martínez hem sabut la programació dels Cinemes Can Castellet i de l'ambient de rauxa per anar a veure la versió fílmica de "Prince of Persia". Alícia, a més a més, ens ha fet una excel·lent crònica de la darrera proposta fílmica del director Rodrigo García, "Mother and child", que ella ja ha pogut veure en primícies.

Mentrestant, Silvia i Jaume desgranaven estrenes, pel·lícules programades a la Filmoteca de la Generalitat per la quinzena vinent i films que es passen per la televisió. Entre aquests últims destaquem el passi de "Ghost Dog, el camino del samurai (Ghost Dog, the way of the samurai, 1999)", del nostre estimat Jim Jarmusch:


La pel·lícula comentada avui per l'Isra en el seu Videoclub ha estat "Christine (Christine, 1983)", del mestre John Carpenter. Teniu la resenya dues entrades per sota d'aquesta que esteu llegint.

Encara hen tingut temps, als últims minuts del programa, de situar cinematogràficament i filosòficament l'últim film de Julio Medem, "Habitación en Roma":


No us ho perdeu tot això i molt més i... Bon profit de cinema!